друкувати


Люксембург легалізував евтаназію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-18 04:12:28
Люксембург став третім після Бельгії та Нідерландів країною ЄС, легалізували евтаназію. Після офіційної публікації в силу вступив закон, згідно з яким проти лікарів, які допомагають своїм пацієнтам піти з життя, відтепер не можна буде застосовувати заходи кримінального покарання, а також порушувати цивільні справи в суді.

Відзначимо, проти такого закону активно виступав Великий Герцог Люксембурзький АНРІ. Монарх раніше відмовився підписати прийнятий парламентом закон про легалізацію евтаназії, посилаючись на те, що це суперечить традиційним християнським цінностям.

Суперечка закінчився тим, що в грудні повноваження герцога були обмежені. Зокрема, парламент скасував положення, згідно з яким будь-який закон вступає в силу тільки після його підписання Великим Герцогом.

Як відомо, у Євросоюзі лише Нідерланди і Бельгія дозволили евтаназію. У той же час, у Швейцарії лікар теж може допомогти безнадійно хворій людині піти з життя, а саме, дати йому препарат, який хворий повинен ввести себе самостійно, повідомляє Mobus .

Обговорити на форумі