друкувати


Репетитори, музиканти, квартироздавачі, ви задекларували доходи за 2008 рік?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-17 02:16:39
Цьогорічна кампанія декларування доходів громадян у розпалі. ДПА в області нагадує, що декларацію мають подати ті громадяни, хто у минулому році отримував іноземні доходи, спадщину, подарунки від фізичних осіб, доходи від здачі в оренду майна, від продажу корпоративних прав, зокрема цінних паперів, доходи від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів, а також інші доходи, з яких при їх одержанні не було сплачено податок.

Крім того, ті громадяни, які у 2008 році понесли витрати на навчання, на всиновлення дітей, перераховували недержавні пенсійні або благодійні внески, сплачували проценти за іпотечним житловим кредитом, мають право подати декларацію для отримання податкового кредиту, тобто повернення частини сплаченого із заробітної плати податку з доходів. Оформити податковий кредит може громадянин, який має ідентифікаційний номер, та не отримував відмінних від зарплати доходів, подавши до податкової інспекції за місцем проживання річну декларацію про доходи та заповнивши два додаткових документи: перелік витрат та розрахунок податку, що підлягає поверненню.

Сума податкових зобов’язань, донарахована податковим органом, підлягає сплаті до відповідного бюджету у строки, встановлені законом (протягом 30 календарних днів від дня отримання податкового повідомлення про таке нарахування), повернення частини утриманого в минулому році податку здійснюється протягом60 календарних днів від дня отримання такої декларації.

Для зручності громадян податкові інспекції працюють з подовженим робочим днем до 19.00 год., а також у вихідні дні. Бланк декларації, як і необхідну консультацію з його заповнення, можна безкоштовно отримати в податковому органі за місцем проживання. Тож, запрошуємо задекларувати отримані доходи і сплатити відповідну суму податку до бюджету. Однак радимо не затягувати до останнього дня і нагадуємо, що останній день подання декларації – 31 березня 2009 року.

Джерело: Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в області
Обговорити на форумі