друкувати


"Відлуння" – лауреат "Красного поля"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-17 01:24:21
14 – 15 березня 2009 р. в м. Хуст (Закарпатська обл.) відбувався фестиваль – конкурс стрілецької пісні "Красне поле". Він був присвячений 70 – річчю проголошення Карпатської України. 15 березня 1939 року сойм Карпатської України у м. Хусті (тодішній столиці) - проголосив незалежність цього державного утворення. Державною мовою було визнано українську, державним прапором - блакитно-жовтий стяг, гербом - Тризуб.

У фестивалі – конкурсі стрілецької пісні "Красне поле" прийняли участь два колективи з нашої області – ансамблі з смт. Лисець Тисменицького р-ну та с. Наритники Рогатинського р-ну.

Народний чоловічий вокальний ансамбль "Відлуння" з смт. Лисець Тисменицького району здобув диплом лаурета І ступеня фестивалю. Керівником колективу є Заслужений працівник культури України Микола ДЕМИДЮК. Впродовж багатьох років (з кінця 80-их років) він працює з колективами. Під його керівництвом колективи з Лисця та Богородчан неодноразово ставали лауреатами конкурсів різних рівнів. Цікаво, що ансамбль "Відлуння" (10 осіб) за своїм фаховим складом сформований з працівників Лисецької районної лікарні. Участь у заході колектив взяв власним коштом.

Таким чином, наші земляки приклалися до вшанування пам’яті полеглих борців за незалежність Закарпаття в 1939 р.

Автор: Андрій ЧЕМЕРИНСЬКИЙ, головний спеціаліст із взаємодії з ЗМІ Управління культури Івано-Франківської ОДА
Обговорити на форумі