друкувати


Прикарпатський бізнес - "Тріумф-2008" (фоторепортаж)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-16 04:07:59
В Івано-Франківську в обласному академічному музично-драматичному театрі імені Івана Франка вже вшосте відбулася церемонія вшанування лідерів економічного прогресу Прикарпаття "Тріумф-2008".

Ще задовго до церемонії точилися суперечки чи можливе під час кризи масштабне святкування. Проте голова міста Віктор Анушкевичус вирішив таки проводити "Тріумф", адже таке пошанування тих, хто створює нові робочі місця, збільшує надходження до бюджету в непростий з економічної точки зору час необхідний. "Тріумф був, є і буде!", - заявив Віктор Андрюсович.

Але зекономити на святкуваннях вирішили, запросивши виступити не знаних і відомих артистів, кілька хвилин співу і танцю яких обходилися місцевій казні у чималеньку копієчку, але організували концерт силами місцевих виконавців. На святочній академії виступали артисти івано-франківських театру й філармонії, хор "Галицькі передзвони", танцювальні колективи міста, гурт "Ґринджоли" та гості з Луцька.

Цьогоріч, за словами начальника управління економічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому Богдана Білика, зменшилася з 13 до 10 і кількість номінацій. Зокрема не визначали банк, підприємство-експортер року та найбільший платник податків до міського бюджету. Натомість були інші приємні несподіванки. Так, поза конкурсом визначили "Благодійника року". Ним стало польське місто-побратим Ополє, яке під час повені надало допомогу на суму близько мільйона злотих. Ці кошти було направлено на закупівлю обладнання для міської клінічної лікарні, а також у дитячі садки та школи міста.

"Я приємно вражений, хоча ця нагорода для мене дуже несподівана, - зазначив, дещо навіть знітившись, Коломия ВЕБ Порталу мер Ополє Ришчард Зембачинські. - Ми допомагали це не чекаючи жодної подяки. Адже люди повинні підтримувати один одного в біді. Це наш обов’язок. Зрештою, у 19997 році у нас було побідне нещастя, розлилися ріки, і нас затопили. Українці, не задумуючись, вирушили на допомогу і рятували поляків".















Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Фото Галини Плугатор
Обговорити на форумі