друкувати


СБУ повернуло 13 млн. грн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-16 11:08:04
Завдяки заходам, застосованим стосовно двох підприємців Львівщини, що здійснюють зовнішньоекономічні операції, на протязі минулого року вдалося примусити їх повернути валюту в Україну.

В СБУ пояснили, що у межах заходів, спрямованих на захист економічного потенціалу та державних інтересів України у сфері зовнішньоекономічних відносин, надходить інформація про факти незаконного виведення підприємствами валютних коштів за кордон.

"За наявними в контролюючих органах даними, протягом останніх десяти років суб’єктами підприємницької діяльності Львівщини накопичено та вже списано на позабалансові рахунки цінності у розмірі біля 70 млн. грн., які у свій час використовувалися за кордоном".

У поточному році Міністерством економіки, за поданням Управління СБУ у Львівській області, до вітчизняних та іноземних суб’єктів підприємницької діяльності було застосовано спеціальні санкції, передбачені Законом "Про зовнішньоекономічну діяльність".

Санкціями передбачено заборона здійснювати зовнішньоекономічну діяльність без отримання відповідних ліцензій, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі