друкувати


У Японії рекордно рано зацвіла сакура

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-14 04:20:17
На два тижні раніше звичного терміну зацвіла в Японії сакура. Це абсолютний рекорд з 1953 року, коли в країні почали на науковій основі фіксувати такі дати і складати точну статистику. Перший випадок цвітіння сакури стався в місті Фукуока на півдні країни.

Спостереження за цвітінням сакури на японських островах є своєрідною традицією місцевого населення. З особливим інтересом жителі країни стежать за вишнями в сінтоістському храмі Ясукуні в центрі Токіо. У пору цвітіння сакури японці воліють проводити вільний час у парках, які через кілька тижнів будуть буквально потопати в морі квітів усіх відтінків рожевого, повідомляє ПОДРОБНОСТИ.

За стародавньою традицією, мільйони японців влаштовують пікніки з випивкою та закускою прямо під деревами і насолоджуються видом поволі опадачих пелюсток. Втім, для муніципальних служб і поліції такі розваги обертаються необхідністю щодня прибирати з парків гори сміття і втихомирювати випивших громадян.

Перша згадка про сакуру в японській літературі датується 712 роком нашої ери. Її цвітіння асоціюється з легким естетичним сумом і нагадує про швидкоплинність краси. У Японії є 5 основних видів сакури і не менше 200 гібридів, створених садівниками. Жителі країни не обривають гілки вишні, хоча деякі школи ікебани використовують їх в самих вишуканих композиціях.

Обговорити на форумі