друкувати


Нова ініціатива польсько-української співпраці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-13 05:02:39
У Перемишлі влітку відбудеться польсько-українська конференція, на зразок Економічного форуму в Криниці. Відповідну угоду підписали Фонд "Інститут східних досліджень" та Державна східноєвропейська вища школа міста Перемишль.

Конференція відбудеться в червні. В ній візьмуть участь близько 200 осіб, враховуючи представників уряду, органів місцевого самоврядування, силових структур, неурядових організацій та вузів.

Малґожата КУЗЬБІДА з Державної східноєвропейської вищої школи підкреслює, що її вуз відповідає за науковий бік конференції: "Вуз має відповідні наукові кадри, аби долучитися до цієї програми. Ми будемо надавати потрібну інформацію, координувати певні напрямки а також ініціювати ці зустрічі в більш широкій площині. Все ще перебуває на етапі створення".

Друга спільна ініціатива – це Стипендіальний фонд для українців, які хотіли б навчатися в Перемишлі.

Голова Програмної ради Фонду "Інститут східних досліджень" Зиґмунт БЕРДИХОВСЬКИЙ повідомив, що Фонд призначить на цю мету 100 тисяч злотих: "Нам залишилося узгодити одну річ: підготувати регламент цього фонду та переконати наших регіональних та локальних партнерів створити такий фонд з таким початковим капіталом".

Угоду про співробітництво з Державною східноєвропейською вищою школою міста Перемишль також підписало Польське Радіо Ряшів (Polskie Radio Rzeszów), повідомляє Польське радіо.

Обговорити на форумі