друкувати


Google Voice - конкурент Skype

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-12 02:33:56
Компанія Google анонсувала новий сервіс під назвою Google Voice, який після присвоювання користувачам певного номера активується і дозволяє зберігати голосову пошту, текстові повідомлення та іншу інформацію з різних реальних телефонних номерів в одному місці і отримувати до неї віддалений доступ. Крім цього, Google Voice дозволяє користувачам робити дзвінки через інтернет, що нагадує сервіс Skype.

Як розповіли в компанії, нова розробка базується на технологіях компанії Grand Central, купленої Google у червні 2007 року. Серед нових функцій, яких раніше в арсеналі Grand Central не було, можна виділити голосовий транскриптер, який перекладає голосові повідомлення в машинописний текст, можливості відправки звукових або текстових повідомлень по електронній пошті, а також можливості по спілкуванню в текстовому або голосовому режимі між власниками аккаунтів в системі Google Voice.

Перед новим релізом була розроблена і функція конференц-спілкування, що дозволяє одночасно спілкуватися шістьом учасникам. У компанії повідомляють, що всі дані, будь то голос або текст, зберігаються на серверах компанії, однак користувачі вільні ними розпоряджатися як завгодно, навіть перекидати на стільниковий телефон або комп'ютер.

Точні розцінки на дзвінки з різних країн Google поки що не оприлюднила, однак представник інтернет-гіганта пообіцяв, що ціни "будуть конкурентними", а розцінки опублікують в найближчі дні. На даний момент доступ до сервісу відкрито не у всіх країнах, але компанія обіцяє глобальне підключення в найближчі дні , повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі