друкувати


Спробу збройного грабунку розкрито

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-12 12:16:26
Відсутність міри у вживанні алкоголю спричинила вже немало бід. Нерідко саме неможливість об’єктивно оцінювати реальність через надлишок випитих міцних напоїв стає підгрунтям вчинення злочинів. Як приклад – недавні події в одному з сіл Тисменицького району, обставини яких зараз розслідують правоохоронці.

Близько третьої години ночі у райвідділ внутрішніх справ надійшло повідомлення від сільського голови про те, що до одного з помешкань намагається увірватися озброєна особа. До села негайно виїхала слідчо-оперативна група міліції. На місці події з’ясувалося, що зловмисник, на щастя, не зміг заподіяти якоїсь шкоди, окрім стресу для потерпілих. Господар помешкання, до якого незаконно проник незнайомець і під погрозами застосування зброї почав вимагати гроші та золоті вироби, у критичній ситуації не розгубився. Фізично міцному чоловікові вдалося самотужки виштовхати нападника з хати та зачинити двері. Утім, поки захмелілий молодик з пістолетом у руках перебував у селі, про спокій не могло бути й мови.

Тим часом зловмисник після невдалої спроби розбійного нападу повернувся до свого місця проживання. Очевидно, організм потребував відпочинку після тривалого застілля зі знайомим напередодні. Розслідуючи інцидент, міліціонери наполегливо працювали над тим, щоб якнайшвидше встановити та затримати підозрюваного у вчиненні тяжкого злочину. До розшуку зловмисника залучили й кінолога зі службовою собакою. Пес узяв слід від будинку потерпілого і вже за деякий час привів міліціонерів до іншої сільської хати. З’ясувалося, що тут тимчасово винаймав житло 24-річний уродженець Тлумача. Потерпілі упізнали свого кривдника. Під час огляду помешкання затриманого оперативники виявили зброю, якою він погрожував під час скоєння злочину – газовий пістолет та два набої до нього.

Затриманого взято під варту. Щодо нього порушено кримінальну справу. За скоєння цього небезпечного злочину законодавством передбачено покарання, пов’язане з позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років , повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі