друкувати


На західному кордоні України за січень і лютий контрабанда зросла у 5 разів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-12 09:59:58
На західному кордоні України збільшилася кількість випадків економічної контрабанди. Активізувалися контрабандисти, які намагаються ввезти до України м’ясопродукти.

Лише за січень і лютий цього року контрабанда м’ясопродуктів зросла у п’ять разів у порівнянні з двома останніми місяцями минулого року, повідомили "Німецькій хвилі" в західному регіональному управлінні державної прикордонної служби. Контрабандні товари порушники найчастіше намагаються приховати у власному авто, каже офіцер прес-служби Роман Стахів. Різниця у ціні м’яса, що нині є значно нижчою в сусідніх з Україною державах, зокрема у Польщі, дає змогу отримати чималу фінансову вигоду, пояснюють у митній службі.

Водночас почастішали випадки контрабанди цигарок, їх реєструють на 12 відсотків більше у порівнянні з минулим роком. І якщо м’ясо намагаються завезти до України, то цигарки, навпаки, вивозять, тому що за кордоном вони коштують дорожче. Прикордонники зазначають, що найчастіше подібну незаконну діяльність здійснюють місцеві жителі.

Автор: Галина СТАДНИК
Редактор: Наталя Неділько
Джерело: Deutsche Welle
Обговорити на форумі