друкувати


"Мамо" - пісня, що покорила Росію (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-11 03:40:29
В Росії закінчився фінальний відбір на конкурс Євробачення 2009. Перемогла українська співачка Анастасія ПРИХОДЬКО. Співатиме вона українською мовою. Реакція російських засобів масової інформації не однозначна. Так само, як і політиків.

Але рішення прийняте. Голосування проходило за системою 50 на 50. Половина голосів конкурсантам віддавалася шляхом СМС голосування, а половина рішенням суддів журі.

Анастасія Приходько отримала найбільше голосів (25% голосів по СМС і 6 членів журі з 11), випередивши відому російську співачку Валерію (14% по СМС і 5 голосів жюрі), котра, до речі, співала пісню англійською мовою.

Нагадаємо, Анастасія спочатку планувала взяти участь в українському відбірковому конкурсі, але після дискваліфікації (заявлена причина – пісня чуть довша за дозволені 3 хвилини) стала конкурсанткою в російському національному відборі, де і отримала гучну перемогу.

Продюсер ПРИХОДЬКО – Констянтин МЕЛАДЗЕ, пояснює, що зараз як ніколи потрібно подумати про єдність націй, а пісня "Мамо" інтернаціональна: текст до неї написала естонська поетеса, а музику – сам МЕЛАДЗЕ, виконає її українська співачка, виступаючи за Росію на міжнародному конкурсі Євробачення.






Автор: Олег БОРОДАЧ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі