друкувати


Новий "хробак" здатний протистояти антивірусам

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-11 03:07:39
Експерти російського розробника антивірусів "Лабораторія КАСПЕРСЬКОГО" виявили нову версію поліморфних (змінюючих код під час виконання) мережних "хробаків" Kido, здатних протидіяти роботі антивірусних програм.

Як відзначають експерти компанії, нова версія Kido відрізняється від попередніх різновидів посиленим шкідливим функціоналом. У новій версії Kido істотно зросла кількість сайтів, до яких шкідлива програма звертається за регулярними оновленнями: з 250 до 50 тисяч унікальних доменних імен в день.

За словами провідного антивірусного експерта "Лабораторії КАСПЕРСЬКОГО" Віталія КАМЛЮКА, загрози виникнення вірусної епідемії нового різновиду Kido поки немає.

Однак якщо оновлений Kido зможе замінити собою раніше встановлені на заражених комп'ютерах модифікації, то це може викликати серйозні проблеми у протидії авторам шкідливих програм.

Kido, перші випадки зараження яким були зафіксовані в листопаді 2008 року, являє собою "хробак" з функціоналом типу Trojan-Downloader, тобто він здійснює доставку інших шкідливих програм на заражений комп'ютер користувача.

Між тим, компанія Microsoft оголосила про те, що заплатить 250 тисяч доларів винагороди за інформацію про авторів Conficker, одного з найбільш небезпечних інтернет-хробаків за останні роки, повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі