друкувати


Положення про службу оперативних чергових Коломийського міськвиконкому

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-10 01:34:08
1. Служба оперативних чергових міськвиконкому – "служба 05" (скорочено "Служба", дзвонити - 1505) утворена рішенням виконкому міської ради від 09.07.1986 № 201.

2. Основними завданнями Служби є:
- забезпечення двохстороннього зв’язку між виконком міської ради та громадянами;
- оперативне реагування на пропозиції, зауваження та скарги громадян, що стосуються різних сторін життя територіальної громади;
- прийом громадян у позаробочий час та у вихідні і святкові дні;
- попередження та недопущення розбалансування функціонування служб житлово-комунального господарства та інших підприємств і організацій, які забезпечують життєдіяльність міста;
- виконання доручень керівництва міськвиконкому щодо координації діяльності усіх підприємств, установ та організацій у випадку стихійного лиха і надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків;
- повідомлення керівництва міськвиконкому про надзвичайні події та не передбачувані події;
- охорона адміністративного приміщення міської ради у позаробочий час.

3. За допомогою Служби будь-який громадянин, постійний чи тимчасовий мешканець міста може звернутися до виконкому міської ради з пропозицією, зауваженням, скаргою по телефону або особисто. Вислухавши звернення оперативний черговий від імені виконкому міської ради повідомляє про порушене питання відповідний структурний підрозділ міської ради або міську установу (організацію) в компетенції яких перебуває вирішення того чи іншого питання, контролює його вирішення, повідомляє заявника про вжиті заходи та інформує керівництво міськвиконкому.

4. Відділи, управління міської ради, керівники міських установ і організацій повинні реагувати на передані їм з Служби повідомлення у першочерговому порядку, вживати заходів щодо вирішення звернення, які не потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти днів від дня їх отримання. Якщо порушені у зверненні питання потребують додаткового вивчення – то вони повинні бути вирішені у термін не більше одного місяця від дня їх надходження. Про результати вирішення виконавець повідомляє заявників, а також Службу по телефону або письмово.

5. Надходження і вирішення кожного звернення фіксується оперативним черговим Служби у спеціальному журналі з присвоєнням порядкового номера з початку календарного року, зазначенням дати і часу надходження звернення, прізвища, імені, по батькові заявника, його адреси, номера контактного телефону, короткого змісту звернення, назви відділу (управління) міської ради, установи чи організації (з зазначенням конкретної посадової особи), яким доручається розгляд і вирішення звернення, відмітки про результати вирішення.

6. Після закінчення кожної зміни оперативний черговий узагальнює звернення, які надійшли, за їх кількістю, змістом та оперативністю реагування про що письмово доповідає міському голові або за його дорученням заступнику міського голови.

7. У випадку виникнення надзвичайної або непередбачуваної ситуації оперативний черговий Служби негайно доповідає міському голові або іншій визначеній посадовій особі міської ради та вживає заходів до запобігання негативних наслідків ситуації, що склалася, і діє згідно з вказівками керівництва міськвиконкому.

8. До 5 числа наступного за звітним місяця старший оперативний черговий Служби аналізує звернення за їх кількістю і змістом та з пропозиціями про усунення наявних недоліків у роботі міських служб про що інформує міського голову та його заступників.

9. У позаробочий час та у вихідні і святкові дні оперативні чергові Служби відповідають за недопущення перебування в адміністративному приміщенні міської ради сторонніх осіб та за охорону приміщення і матеріальних цінностей, які знаходяться в приміщенні.

10. Служба підпорядковується заступнику міського голови з питань житлово-комунального господарства та керуючому справами виконкому. Безпосереднє керівництво оперативними черговими міськвиконкому здійснює завідувач господарство служби господарського забезпечення міської ради.

11. Оперативні чергові міськвиконкому перебувають у штаті служби господарського забезпечення міської ради і утримуються за рахунок міського бюджету.