друкувати


Митрополит Володимир: Використання образа архистратига Михаїла на гральних апаратах - блюзнірство

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-10 12:05:50
Предстоятель УПЦ (МП) Митрополит Володимир звернувся з офіційним листом до Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО щодо "припинення блюзнірського використання образу небесного покровителя столиці, архистратига Михаїла, на гральних автоматах".

Митрополит Володимир попросив мера столиці перенести гральні автомати за межі міста, про що, як наголошується у листі, сьогоднішній мер Києва обіцяв під час своєї передвиборчої кампанії.

"Якщо це з якихось причин є неможливим, то, принаймні, вжити заходів щодо припинення блюзнірського використання на них зображення святого архистратига Михаїла", — йдеться у зверненні Предстоятеля УПЦ.

Митрополит Володимир, як інформує офіційний сайт УПЦ, зазначає, "що віруючі, занепокоєні тим, що в столиці від імені Київської міської державної адміністрації встановлюються гральні автомати з зображеним на них небесним покровителем нашого міста — святим архистратигом Божим Михаїлом". "Використання на гральних автоматах (та інших предметах, що не є об’єктами релігійного вшанування) священних зображень є блюзнірстом по відношенню до святині, та ображає релігійні почуття віруючих. Також, як людині віруючій, хотів би зауважити, що такі діяння викликають праведний гнів Божий", — наголошується у листі, повідомляє Risu.

Обговорити на форумі