друкувати


Події дня. 09.03.09 (телепрограма)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-10 11:24:43
Україна відзначає 195 річницю із дня народження Тараса Шевченка. У своїх творах на історичну тему він показав боротьбу українського народу проти соціального й національного поневолення. Стояв на позиціях державної самостійності України. В Коломиї та районі до пам'ятників Тарасові Шевченку поклали вінки та квіти, а в Народному домі пройшла святкова академія.

Уряд дозволив водіям їздити швидше. Це передбачено новими змінами до Правил дорожнього руху. Таку постанову ухвалив Кабмін. Відтепер в населених пунктах можна рухатися зі швидкістю 70 кілометрів за годину. На дорогах, там де є шість і більше рядів руху - 80 кілометрів. Поза населеним пунктом можна їхати зі швидкістю 110. А на автомагістралях - всі 130 кілометрів за годину. Щоправда, є обмеження для автобусів, мікроавтобусів та вантажного транспорту. А також - для водіїв зі стажем менше двох років. Ще одне нововведення від Кабміну: на трасі вас ніхто не може зупинити аби перевірити технічний стан авто. Коломийська Державтоінспекція від коментарів на цю тему утримується, мотивуючи, що поки нові зміни до Правил дорожнього руху не набули чинності. Це має статися з моменту їх офіційної публікації. Більшість опитаних нами водіїв про нову постанову ще не чули. А хто знає - плюси і мінуси нововведення оцінюють 50/50.

Тюльпани замість міліцейського жезла. Саме так "карали" жінок-водіїв в Міжнародний день захисту прав жінок коломийські даішники. Приємне спілкування та усмішки від кермувальниць прекрасної статі супроводжували інспекторів протягом всієї неділі. Побачили реакцію жінок на незвичні подарунки і журналісти нашого телеканалу.

Коломийські дільничні мають нового керівника. На посаду начальника дільничних інспекторів міліції Коломийського міськвідділу призначено 29-річного капітана Івана Холевчука. Дотепер цю посаду обіймав Святослав Самчишин, який зараз командир патрульної служби. Ми поспілкувалися з новопризначеним і далі про це матеріал.

Єпархіальна олімпіада з християнської етики відбулась в Коломиї. Проводили її традиційно на базі міської школи №8. Діти з 6-ти районів Івано-Франківської області показували свої знання Біблії та християнської етики.

В Коломиї створено духовно-розважальний центр для людей похилого віку. Організували його при міському фонді милосердя і здоров’я. Його членами уже є пів сотні літніх людей, з них 30 - самотні інваліди. На одному із занять центру побували наші журналісти.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі