друкувати


Коломийщина: Зовнішня торгівля товарами за 2008 рік

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-09 09:08:27
Обсяги експорту суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності Коломийського району за 2008 рік склали 1,2 млн. дол. США, імпорту — 4,0 млн. дол. США. У порівнянні з 2008 роком обсяги експорту зменшилися на 20,3%, а імпорту — зросли у 2,3 рази. Сальдо зовнішньої торгівлі товарами було від’ємним (-2,8 млн. дол. США).

Партнерами в зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти з 23 країн світу, повідомляє головне управління статистики в Івано-Франківській області.

Найбільший зовнішньоторговельний потік району був спрямований до Молдови (29,6% обсягів експорту та 27,6% імпорту). Вагомими споживачами товарів, що експортувалися за межі країни були і партнери зі Словаччини, Румунії та Австрії, серед джерел імпортних надходжень — партнери з Німеччини, Словаччини та Польщі.

Основу, як в експорті, так в імпорті товарів, становили лишки і відходи харчової промисловості. Крім того, підприємства району експортували деревину і вироби з деревини, овочі і коренеплоди, вироби з чорних металів та наземні транспортні засоби, крім залізничних, а імпортували котли, машини, апарати і механічні пристрої, наземні транспортні засоби, крім залізничних, та живі тварини.

Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі