друкувати


Події дня (телепрограма)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-08 12:40:51
"Коломиясільмаш" та "Колопапір" внесені у список підприємств, які підлягають приватизації. Два коломийські підприємства вирішила продати держава. Фонд державного майна затвердив цей список. Незабаром тут працюватимуть державні комісії, які й визначать реальну вартість гігантів. До слова, в умовах економічної кризи ціна об’єктів буде значно нижчою, ніж торік.

Дійти до проблем, які хвилюють людей, це і є критерій приязності влади. Таку думку висловив голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Вінтоняк. Він розповів чому наша районна адміністрація в конкурсі "Приязна влада" зайняла друге місце в Україні. Шкодує керманич, що обійшли нас вінничани, однак вірить, що у цьому році покутська влада спрацює ще краще.

"Народній дружині" виповнилося 50 років. Втім, мало хто вже пам’ятає, що таке "народна дружина", ми звикли здебільшого чути громадські формування. Саме вони покликані на допомогу правоохоронним органам в охороні громадського порядку. Перші громадські формування були створені ще 1959 року на основі Постанови "Про участь трудової громадськості в охороні суспільного порядку в країні". Згідно з документом, на кожному підприємстві, будівництві, в транспорті, громадській установі, навчальних закладах і домоуправліннях були створені добровільні народні дружини з охорони громадського порядку. На сьогоднішній день у Коломийському районі налічується 50 громадських формувань. Підсумки їх роботи за 2008 рік підвели на конференції в РДА.

У Коломиї відбулась презентація програми академічних обмінів студентами імені Фулбрайта. Програма дає можливість українським студентам та науковцям навчатись та робити дослідження у Сполучених Штатах, за кошти американського уряду. Проводили презентацію у двох міських інститутах – Прикарпатському та управління природними ресурсами.

Найкраще на Прикарпатті декламують Кобзаря коломияни. 1 березня стали відомі переможці обласного конкурсу читців, присвяченого 195-й річниці від дня народження Тараса Шевченка. З поміж 43–х учасників першу премію здобув Дмитро Благий з Коломийщини. Вже 5 років хлопець займається у народному театрі поезії "Орфей", під керівництвом Сергія Козлова. З творчістю планує пов’язати своє майбутнє. Більше про талановитого юнака в сюжеті.

Дві золоті медалі Чемпіонату України з боксу серед жінок вибороли спортсменки Івано-Франківщини. У ваговій категорії до 47 кілограмів Оксана Штакун отримала перше місце. Не підвела Коломию та Івано-Франківщину загалом і Майстер спорту міжнародного класу коломиянка Яна Зав’ялова. У ваговій категорії до 64 кілограмів спортсменка здобула золоту медаль. Ці дві боксерки представлятимуть Івано-Франківщину на Чемпіонаті Європи, що відбудеться в Миколаєві, у вересні цього року. Про фінальні бої Чемпіонату України дивіться далі у сюжеті наших журналістів.

У грудні 2008 року в селі Воскресінці трапився нещасний випадок - у воді втопилося подружжя Білейчуків. Сиротами залишилося шестеро дітей. Постраждала сім'я потребує матеріальної допомоги. РДА просить відгукнутися небайдужих людей і перерахувати на благодійний рахунок кошти. Ощадний банк 6341 м.Коломия, вул.Драгоманова,5 МФО 336558, код 02827181 р/р 2909809, особовий рахунок №131207 для Березович Світлани Сергіївни.

Коломийський обласний український драматичний імені Озаркевича запрошує всіх шанувальників театрального мистецтва на вистави 8 березня о 12 год. Казка для дітей "Чарівна рукавичка" о 17 год. Вистава для дорослих "Суєта".
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі