друкувати


У польських містах відбулися протести

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-06 06:43:20
У Варшаві відбулися протести працівників оборонної промисловості. Демонстранти несли прапори, транспаранти, а також коси. Працівники оборонки виступають проти обмеження витрат на національну оборону.

Станіслав Гловацький із Солідарності каже, що зменшення замовлень на оборонних підприємствах означає для їхніх працівників одне – безробіття: "Треба підняти рівень замовлень на військове озброєння, тому що при сьогоднішньому рівні, усе закривається. Якщо не буде засобів на модернізацію, то польська армія буде виглядати так: професійні солдати з косами і дубинами будуть сидіти в казармах".

Уряд шукає вирішення, які допоможуть поліпшити ситуацію в польській оборонній промисловості. На цьому наголошує прем‘єр-міністр Дональд Туск: "Мої представники у контакті з проспілками, лідерами колективів тих оборонних підприємств. Ми вже працюємо з представниками тих підприємств, як знайти можливе безпечне вирішення для працівників не лише оборонних заводів. Так, що я хочу заспокоїти усіх, - ми не ховаємо голову у пісок і ми застосували дії ще до того, як демонстранти вийшли на вулиці".

У варшавських протестах взяли участь 10 тисяч осіб. Протест в рамках кампанії "Солідарність на кризу" має звернути увагу на сильне обмеження замовлень в оборонній галузі, де працює більше 40 тисяч осіб. У п‘ятницю різного економічного характеру протести відбулися і в інших польських містах, - зокрема у Щеціні та Ґданську, повідомляє Польське радіо.

Обговорити на форумі