друкувати


Ю.Луценко закликав дільничних сумлінно виконувати свої професійні обов’язки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-06 01:19:48
Вчора у місті Львові під головуванням Міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка відбулася всеукраїнська координаційна нарада дільничних інспекторів міліції. В рамках наради Міністр внутрішніх справ повідомив, що ідея зібрання так званих "кущових нарад" дільничних інспекторів міліції полягає в тому, аби заохотити їх ефективніше працювати над питання підтримання правопорядку в населених пунктах, надання їх мешканцям кваліфікованої допомоги.

- Не секрет, що саме дільничний інспектор - це перша владна інстанція, до якої звертається наше населення у випадку нагальної потреби, – зазначив Юрій Луценко. - Саме від них великою мірою залежить, чи існує порядок та законність у країні, чи ні, повідомляє ВЗГ ГУМВС України в Львівській області.

Міністр внутрішніх справ підкреслив, що багато хто з дільничних інспекторів, як і працівників міліції в цілому, незадоволені хаосом та "домашньою війною", яку сьогодні ведуть політики. Багато хто з них опустив руки в умовах, коли мародери із вищих щаблів влади публічно та цинічно розкрадають мільярди державних коштів.

- Саме тому я прикладу усіх зусиль, аби у МВС залишилась вертикально підпорядкована дисциплінована та ефективна сила, яка, не зважаючи ні на малий бюджет, ні на відсутність транспорту, ні на проблеми із матеріально-технічним забезпеченням, ні на постійні політичні хвилювання максимально забезпечуватиме порядок та стабільність на вулицях. – сказав Юрій Луценко. - У першу чергу мова йде про стримування вуличної злочинності, яка об’єктивно зростатиме в цьому році через зростання безробіття та фінансові негаразди у мільйонів українців.

- Ми повинні дивитися правді у вічі та розуміти, що жодна статистика не здатна приховати від нас необхідності готуватися до зростання рівня вуличної злочинності. – наголосив Міністр. - Завдання, яке я поставив перед дільничними інспекторами міліції західної України, наступне – не допустити повернення на вулиці "беззаконня 90-х років". Нашою головною метою сьогодні є забезпечення порядку на вулицях і ми цю функцію виконуємо. З усією відповідальністю я можу стверджувати, що міліція виконує свої завдання і ми не допустили радикального погіршення ситуації.

Окрім цього, Міністр внутрішніх справ відзначив, що, на жаль, дільничні сьогодні працюють не так ефективно, як це було 10–15 років тому. За словами Юрія Луценка існує ряд сумних прикладів, коли дільничні у різних областях України свідомо не виконували службових обов’язків, за що неодмінно будуть покарані, а в окремих, особливо серйозних випадках, відповідальність за невиконання службових обов’язків дільничними понесе і їх безпосереднє керівництво.

В рамках наради Міністр внутрішніх справ також вручив нагороди понад двадцятьом працівникам міліції за відмінне виконання службових обов’язків.

Користуючись нагодою, Юрій Луценко привітав дільничних-жінок, які були присутні на нараді, а також дружин, матерів, сестер дільничних-чоловіків з наступаючим святом 8 березня.

Обговорити на форумі