друкувати


Виставку закрили через нетрадиційне зображення янголів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-05 06:49:01
Незвичну експозицію сакрального мистецтва відкрили в Івано-Франківському Художньому музеї. Свої твори презентували випускники Львівської академії мистецтв. Деякі експонати наскільки випередили стереотипне бачення художників у цьому напрямку, що їх заборонили виставляти у приміщенні музею.

Показали на огляд свої ікони Наталі Сацик, Олени Смаги та Руслана Тремби. Виставка присвячена початку Великого посту у християнському світі. Модерні твори зі збірки Symbolum Sacrum відображають ставлення молодих митців до християнської релігії. Як наголосили самі автори, релігія з християнством не має нічого спільного, тому вони поставили собі за мету вільно творити.

Обурило керівництво музею скульптури понівечених ангелів. Яких не дозволи виставляти у музеї. Нагадаємо, що приміщення де зараз проводять виставки колись було храмом.

За словами, директора Художнього музею Михайла Дейнега ці експонати не були задекларовані у списках творів. "Я маю великі претензії до молодих митців, у яких відсутнє естетичне почуття, - коментує подію Дейнега. - Це хвора уява про ангелів".

Заборонених ангелів виставили біля входу до музею. Тепер кожен прохожий може роздивитись незвичні скульптури, які зчинили стільки галасу. Але виставки мешканці міста вже не відвідають, її закрили за вимогою дирекції музею.

"Ми маємо свої правила, щодо виставки експонатів на релігійну тематику, вони ніяк не повинні паплюжити уявлення глядача про Бога", - прокоментував ситуацію Михайло Дейнега.



Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі