друкувати


Відомі чоловіки проти насильства над жінками

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-05 06:41:26
Вчора у рамках Національної кампанії "Стоп насильству!" українські відомі чоловіки, серед яких видатні спортсмени, артисти, політики створили "Національну мережу чоловіків-лідерів проти насильства".

Знані й відомі об‘єдналися навколо ідеї запобігання і подолання домашнього насильства, щоб не дати суспільству забути про цю проблему і чимось зарадити. Як повідомили Коломия ВЕБ Портал у Міністерстві України у справах сім’ї, молоді та спорту, яке виступило одним із організаторів створення мережі, першими її учасниками стали заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко, президент Національного олімпійського комітету України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка, багаторазовий чемпіон світу та Європи з плавання Олег Лісогор, срібний призер Олімпійських ігор з плавання Денис Силантьєв, заслужений журналіст України Данило Яневський, відомий український футболіст Андрій Гусін, народний артист України Остап Ступка, народний артист України Богдан Бенюк, засновник видавництва "А-ба-ба-га-ла-ма-га" Іван Малкович, Президент Міжнародного центру батьківства Олександр Марченко. До заходу долучилися також представники підкомітету з міжнародно-правових питань та ґендерної політики Комітету ВРУ з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні.

Проблема насильства над жінками стає небезпечною, адже в Україні, за експертними оцінками, кожна третя жінка зазнає насильства з боку свого чоловіка або партнера. Лише протягом 10 місяців 2008 року майже 56 тисяч осіб було поставлено на облік за вчинення насильства в сім’ї. отож учасники Національної мережі сподіваються змінити думку чоловіків про те, що застосування насильства стає вже нормою. З іншого боку варто змінити і думки жінок, що треба терпіти тиранам. Важливим є і виховання дітей, особливо хлопчиків, на засадах поваги до жінок.

Уже в квітні за фінансової підтримки Європейського Союзу, на вулицях країни розпочнеться соціальна рекламна кампанія "Стоп насильству!", куди будуть залучені й учасники "Національної мережі чоловіків-лідерів проти насильства". До речі, мережа є відкритою до приєднання.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі