друкувати


Пауерліфтинг: Гучні рекорди в Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-05 03:58:20
Останнього дня зими у Коломиї завершився 21 чемпіонат України з пауерліфтингу, який тривав протягом п’яти днів. Це була потужна першість серед найсильніших спортсменів, неодноразових чемпіонів, призерів, рекордсменів України, Європи та світу. Чемпіонат став місцем народження нових рекордів і нових чемпіонів.

Про це розповідає головний суддя першості, суддя 2 міжнародної категорії Валерій ТИМКІВ:

- Чемпіонат зібрав до Коломиї 21 чоловічу команду і 14 жіночих. Приємно, що загальнокомандне перше місце посіла жіноча збірна команда Івано-Франківської області, до якої входили вихованки коломийського спорту. Ще перед початком першості ми передбачали, що наші дівчата покажуть гарні результати – і вони виправдали наші сподівання. У ваговій категорії до 90 кг чемпіонське звання виборола Аня ЛИТВИН. Срібло чемпіонату здобули Ірина БАБУРОВА (у категорії до 48 кг) і Анастасія ДЕРЕВЯНКО (до 52 кг). Три бронзові медалі – у Марії ЧЕПІЛЬ (до 56 кг), Уляни ЛЮТНИК (до 60 кг), Віри ГОВТОВОЇ (до 82,5 кг). Таким чином, до складу національної збірної, яка у травні вирушить до Фінляндії, щоб поборотися за медалі на чемпіонаті Європи, за європейським рейтингом, потрапили Анастасія ДЕРЕВЯНКО і Марія ЧЕПІЛЬ. До командного резерву зараховані Ірина БАБУРОВА, Уляна ЛЮТНИК, Анна ЛИТВИН.

Менш прихильною була фортуна до чоловічої команди нашої області. Наші пауерліфтери посіли загальнокомандне сьоме місце. Слід зауважити, що відрив між нами і тими, хто опинився в турнірній таблиці вище, становив усього одне очко. Добре виступили двоє наших спортсменів. Чемпіоном у категорії до 56 кг став Сергій ВАТЮК. У ваговій категорії до 100 кг четверте місце посів Іван ПАВЛЮК – для нього це дуже добрий результат. До резерву національної збірної на чемпіонат Європи у Фінляндії потрапив Сергій ВАТЮК.

У Коломиї був поставлений і новий світовий рекорд. У ваговій категорії до 100 кг абсолютним чемпіоном став чотирикратний чемпіон світу Іван ФРЕЙДУН зі Львова, який у жимі лежачи здолав 291,5 кг! Це на півкілограма більше за попередній світовий рекорд, який поставив Сергій ПЕВНЄВ із Бердянська. На жаль, цей рекорд не може бути зарахований, як світовий. Для цього, за правилами європейської федерації, треба, аби досягнення атлета у Коломиї зафіксували власноруч судді міжнародного класу, а не українська суддівська бригада. Але Іван ще себе покаже на чемпіонаті Європи у Фінляндії.

Спортивний рік у наших пауерліфтерів триває. Наразі Атлети Андрій БЄЛОВ і Сергій ВАТЮК разом з колегами з Городенки Ігорем ГЕВКОМ і Олександром ГРИГОРЄВИМ збираються до Харкова на чемпіонат України з жиму лежачи, який відбудеться 11-12 березня. А 3-5 квітня у Львові відбудеться чемпіонат України серед майстрів (ветеранів), у якому візьмуть участь коломияни Сергій ВАТЮК і Іван ПАВЛЮК.

Коломиї ж цього року випала честь приймати два найпрестижніші й наймасовіші чемпіонати. Крім минулого, у квітні в нашому місті відбудуться Всеукраїнські юнацькі ігри – чемпіонат України серед юніорів і юніорок з пауерліфтингу, де також робитимуть відбір до юнацької збірної України. Словом, спортивне життя набирає обертів. Тепер у спортсменів головна проблема – знайти спонсорів для участі у таких престижних змаганнях…

Автор: Маґда Николишин Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі