друкувати


ПУТІН пообіцяв Україні проблеми

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-05 03:54:06
Слідчі дії Служби безпеки в "Нафтогазі України" можуть призвести до перебоїв із поставками російського газу до України та країн Європи. Про це заявив прем'єр-міністр Росії Володимир ПУТІН. Він зазначив, що дуже стурбований подіями, що сталися 4 березня в будівлі "Нафтогазу".

"Ми розглядаємо те, що відбувається в Україні як її внутрішню справу, але не можемо не звернути уваги на можливі негативні наслідки", - сказав прем'єр РФ.

Він нагадав, що до 7 березня Україна повинна заплатити "Газпрому" за блакитне паливо, спожите у лютому. "Якщо в результаті силових акцій і арешту посадових осіб її не відбудеться, це призведе до зупинки постачання енергоносіїв для українських споживачів, а може бути, і для споживачів в Європі", - попередив ПУТІН.

Особливу увагу він звернув на намір українських силовиків вилучити в "Нафтогазу" оригінали українсько-російських газових угод.

Нагадаємо, "Нафтогаз України" вже перерахував "Газпрому" 80% грошів за спожитий у лютому газ і обіцяє заплатити решту до вечора п'ятниці.

Натомість у середу, 4 березня, співробітники Служби безпеки провели слідчі дії в приміщенні "Нафтогазу України". Представники компанії, прем'єр Юлія ТИМОШЕНКО і депутати від БЮТ назвали ці дії силовим захопленням будівлі компанії. Нафтогазівці заявили, що люди з СБУ і бійці спецпідрозділу "Альфа" шукали оригінали газових угод з РФ.

СБУ ж заявила, що проводила в приміщенні "Нафтогазу" звичайні слідчі дії, пов'язані зі справою про заволодіння працівниками компанії транзитним газом. Підтримку діям Служби безпеки висловив і президент Віктор ЮЩЕНКО.

Пізніше стало відомо, що Шевченківський райсуд Києва призупинив слідчі дії у справі стосовно працівників "Нафтогазу", повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі