друкувати


В Таїланд – без візи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-05 02:07:35
Влада Таїланду на період з 5 березня по 4 червня 2009 року скасували візові збори для іноземних туристів, повідомляє посольства країни. Від візових зборів звільнені як громадяни іноземних держав, які звертаються в посольства Таїланду, так і оформляють візу після прибуття.

У повідомленні посольства підкреслюється, що скасування візових зборів розповсюджується лише на туристів, всі інші типи віз оформлюються за плату.

Рішення про тимчасову скасування візових зборів для туристів було прийнято кабінетом міністрів Таїланду в кінці січня 2009 року. Ця міра спрямована на пожвавлення туріндустрії країни, постраждалої в кінці 2008 года через акцій протесту опозиції.

Опозиціонери, що вимагали відставки прем'єр-міністра Сончата ВОНГСАВАТА, на кілька днів паралізували авіасполучення в Таїланді, заблокувавши міжнародні аеропорти країни. Сотні рейсів були скасовані, десятки тисяч іноземців не змогли вчасно вилетіти на батьківщину. Опозиції вдалося відправити у відставку уряд Сончата ВОНГСАВАТА, проте потік туристів до країни в кінці 2008 року зменшився на 50 відсотків, повідомляє Вечерний Харьков.

Обговорити на форумі