друкувати


Аеропорт в Рівному знову продаватимуть?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-05 10:38:58
Досі не укладена угода про продаж рівненського аеропорту. Чеська компанія "East Aircraft Services s.r.o.", яка має право на придбання майнового комплексу аеропорту, не виконала рішення аукціонної комісії, ухвалене ще 14 січня 2009 року. Сьогодні комісія засідатиме знову, щоб прийняти чергове рішення про майбутнє рівненського летовища.

Рівненський аеропорт намагаються продати уже кілька років поспіль. Основна проблема — відсутність бажаючих придбати цілісний майновий комплекс. На початку січня цього року на чергові торги з продажу летовища зголосилася лише одна компанія — "East Aircraft Services s.r.o." ("ОГО" №2 від 15 січня 2009 року). Тоді аукціонна комісія дозволила їй придбати аеропорт. Однак було висунуто низку умов, зокрема, погашення боргів підприємства, збереження робочих місць, збереження статусу "міжнародного" та інвестування 10 мільйонів євро упродовж трьох років. Термін, упродовж якого потенційний покупець мав приступити до виконання умов власника комунального об’єкта, завершився. — Основною вимогою власника — обласної ради — було погашення боргів аеропорту. Цього не зроблено, — зазначив директор Рівненської товарної біржі, член аукціонної комісії Андрій БАЧИНСЬКИЙ. — Можливо, буде призначений повторний аукціон, повідомляє Рівненський тижневик "ОГО".

Нові торги — не єдиний варіант розвитку подій.

— Заслухаємо представників чеської компанії, можливо, вони запропонують альтернативний варіант, — роз’яснив член аукціонної комісії, депутат облради Ярослав ВАСЮК. — Угода, яку мали підписати чехи, у деяких пунктах суперечила їхньому законодавству. Ймовірно, тому справа досі не зрушила з місця. Можливо, буде прийнято нове рішення обласної ради про подальшу долю аеропорту.

Між тим директор "East Aircraft Services s.r.o." Ладислав ГОРКА переконаний, що його компанія таки купить рівненський аеропорт:

— Все ще не узгоджений текст угоди, відповідно до європейського законодавства. Наші юристи дали зауваження з окремих пунктів, але цілісний контракт ще не підготовлений. Нам відомо, що завершився термін на виконання умов власника. Ми хотіли б його продовжити. Придбання такого великого об’єкту як аеропорт — дуже серйозна справа, тут не може бути поспіху. За тиждень я планую разом із чеськими партнерами приїхати до Рівного та остаточно домовитися про все.

Обговорити на форумі