друкувати


Житло для сиріт куплять усі діти області

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-03 05:41:42
Обласне управління освіти підтримало ініціативу Воскресинцівської школи Коломийського району, Коломийської райдержадміністрації та районного відділу освіти про те, щоб усі школярі нашої області зробили свій внесок у придбання помешкання для осиротілих трьох братиків, опіку над якими узяла старша сестра – 29-річна Світлана БЕРЕЗОВИЧ із Воскресинців. 16, 12 і 6-літні хлопці стали сиротами після того, як їхніх батьків забрала вода – вони переходили убрід річку Прут, бо липнева повінь зруйнувала пішохідний міст.

Тепер у Воскресинцях діє тимчасовий перехід. Але невідомо, у якому стані він буде навесні, чи можна буде ним користуватись. Тож поки збудують новий, надійний міст, діти змушені разом із сестрою тулитись у чужій оселі по цей бік Пруту. Бо їхня хата після повені, там, на другому березі, стала зовсім непридатною для проживання, та ще й відрізаною від світу.

Про нове житло Березовичі тільки мріють. Хоча на кожного з неповнолітніх братів влада виділила по 10 тисяч гривень, а ще відкрито благодійний рахунок для допомоги цим дітям, але житло тепер дуже дороге. Невелика хатина у приміському селі коштує близько 200-300 тисяч гривень. Опікунка над братиками, яка й сама виховує 10-річну доньку, навіть зверталась письмово до Прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО. Але її лист переправили на розгляд Коломийської районної ради. А там, звісно, таких коштів нема.

Отож, допомогти дітям візьмуться їхні ровесники. Усього по одній гривні від кожного школяра області – і проблему можна буде вирішити.

Тим часом молода опікунка тішиться тим, що її старшого братика ректор фізико-технічного ліцею при Івано-Франківському Національному університеті нафти і газу запросив на безоплатне навчання після дев’ятого класу. Скоро і наймолодший піде до першого класу. Життя продовжується…

Автор: Маґда НИКОЛИШИН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі