друкувати


SAAB не можуть знайти нового господаря

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-03 04:11:23
Уряд Швеції категорично відкинула можливість купівлі марки Saab у американського автомобільного концерну General Motors. Як повідомляє AFP, з відповідною заявою по національному радіо в середу виступила міністр промисловості та енергетики країни Мауд ОЛОФССОН (Maud OLOFSSON). "Нас обрали для того, щоб ми займалися насущними проблемами шкіл, поліції та медицини, а не купували збиткові автозавод", – заявила вона.

Цим висловлюванням міністр прокоментувала заяву представників концерну GM, які у вівторок увечері пригрозили розпочати процедуру банкрутства компанії SAAB в тому випадку, якщо шведський уряд не надасть національному автовиробникові фінансову підтримку. За її словами, SAAB є збитковим протягом останніх 20 років і його повернення до прибутковості потребуватиме величезних сум грошей: "Я розчарувалась у GM. Вони вирішили позбавитися від SAAB і хоча перекласти всю відповідальність на шведських платників податків. Мені здається, що це безвідповідально".

Нагадаємо, що SAAB вже звернувся за допомогою до ЄС. Були також пропозиції надати SAAB фінансову самостійність від GM, але поки що ця ідея не знайшла підтримки. Сьогодні General Motors остаточно дала зрозуміти, що не збирається витрачати ресурси на порятунок SAAB, захищаючи план реструктуризації компанії перед Мінфіном США. Шведам доводиться сподіватися тільки на стороннього інвестора.

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі