друкувати


Volkswagen зупинив конвеєр у Словаччині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-28 04:06:02
Зупинився завод Volkswagen у Братиславі [Словаччина]. Найбільше у постсоціалістичних країнах підприємство міжнародного концерну до вівторка припинило виробництво. Більше 7 тис 500 робітників і службовців вийшли в оплачувану відпустку. Про це повідомляє ПРАЙМ-ТАСС з посиланням на в мерію словацької столиці.

Щорічно з конвеєра Братиславській автомобілебудівного заводу Volkswagen сходить 300 тис автомобілів. Продукція підприємства становить 15% від загального обсягу словацького експорту.

Ще в грудні представники Volkswagen заявляли про намір інвестувати протягом поточного року 300 млн євро в розвиток заводу у Братиславі. Між тим, в останні місяці попит на автомобілі концерну значно знизився.

Незалежні Братиславський економісти, з огляду на негативний вплив світової фінансової кризи на Volkswagen, ставлять під сумнів інвестиційні плани концерну. Підтвердженням цього стало зроблене нещодавно керівництвом Братиславського заводу пропозицію його робітникам і службовцям про можливість негайного добровільного завершення трудових відносин з виплатою одноразового допомоги у розмірі семи місячних окладів.

Джерело: ПРАЙМ-ТАСС
Переклад: Михайло ТЕРЕЩЕНКО, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі