друкувати


Мicrosoft хоче силою витиснути Windows XP з ринку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-28 03:04:06
Компанія Microsoft може почати постачання нової клієнтської операційної системи Windows 7 вже у вересні 2009 року, а не на початку 2010 року, як було заявлено раніше. Виконавчий директор тайваньського складальника комп'ютерів Compal Electronics Рей ЧЕН, розповів журналістам, що Microsoft поспішає з релізом, щоб хоч якось простимулювати продажі нової комп'ютерної техніки в період глобальної рецесії, а також для того, щоб змусити великий пласт користувачів нарешті відмовитися від Windows XP і перейти на нову ОС, хай і минувши Windows Vista.

За його словами, згідно з поточними планам Microsoft почати постачання передбачається в кінці вересня - початку жовтня 2009 року.

Компанія Compal Electronics проводить під замовлення комп'ютери і ноутбуки для багатьох світових брендів, у тому числі Hewlett-Packard і Acer.

"Виробники комп'ютерів заявляють, що Windows 7 показує потужніші результати проти Windows Vista. Поки всі відгуки про нову операційну систему непогані, крім того там сталося реальне підвищення зручності призначеного для користувача інтерфейсу", - говорить Деніель ЧАН, аналітик компанії Macquarie Securities в Тайпєї (Тайвань).

У Microsoft ці дані залишили без коментарів, додавши, що компанія укладеться в раніше позначений трирічний цикл розробки операційної системи.

У корпорації повідомляють, що дві основні версії - Windows 7 Home Premium і Windows 7 Professional будуть орієнтовані на спільну масу домашніх і бізнес-користувачів по всьому світу.

Така система мимоволі нагадує часи Windows XP. Проте в спадок від Windows Vista "сімці" дістануться ще 4 різних складки: версія Windows 7 Home Basic буде призначена для користувачів, які майже нічого не вимагають від комп'ютера, версія Starter Edition (за деякими даними продажу цій версії будуть обмежені країнами, що розвиваються), а також навантажені різноманітними примочками версії Enterprise і Ultimate , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі