друкувати


Росія запустила військовий супутник

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-28 12:46:46
Космічні війська Росії запустили з Байконура ракету "Протон-К" з військовим супутником. Запуск ракети-носія важкого класу "Протон-К" з космічним апаратом, запущений в інтересах Міністерства оборони Росії, успішно здійснено в суботу в 07:10 за московським часом з космодрому Байконур.

Про запуск ракети повідомив помічник командувача Космічними військами Росії з інформаційного забезпечення підполковник Олексій ЗОЛОТУХІН.

За його словами, бойові розрахунки Космічних військ Росії забезпечували контроль за проведення запуску засобами наземного автоматизованого комплексу управління.

"За відомостями, отриманими службою інформації та громадських зв'язків на командному пункті Космічних військ і в Головному випробувальному центрі випробувань та управління космічними засобами (ГІЦІУ КС) імені ТИТОВА, старт ракети-носія пройшов у штатному режимі", - сказав ЗОЛОТУХІН.

"Розрахунковий час відділення космічного апарату - 13:46 за московським часом в зоні радіовидимості засобів наземного автоматизованого комплексу управління", - додав він.

Ракета-носій важкого класу "Протон-К" була розроблена на базі міжконтинентальних балістичних ракет (МБР) УР-500 в КБ "Салют" (входить до складу Центру імені ХРУНІЧЕВА). Перший запуск ракети був здійснений у 1968 році.

Стартова маса ракети (без корисного вантажу) становить 700 тонн. "Протон-К" здатна виводити корисний вантаж масою 20-22 тонни на орбіту висотою 200 кілометрів.

В якості компоненту палива всі ступені використовують азотний тетраксид і несиметричний діметилгідразин. Запуски цієї ракети здійснюються тільки з космодрому Байконур. За 30 років експлуатації було вироблено кілька сот пусків ракети-носія "Протон-К".

По своїй надійності ракета "Протон-К" випереджає ракети-носії аналогічного класу в США, Китаї та Європі. Ракету також планується використовувати для доставки на навколоземну орбіту модулів Міжнародної космічної станції (МКС) , повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі