друкувати


Як і все геніальне, ІВАСЮКОВІ пісні не старіють

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-28 11:48:59
Не буде перебільшенням назвати композитора Володимира ІВАСЮКА основоположником сучасної української естрадної пісні. Саме молодіжної пісні. Якраз ІВАСЮК змінив поважну академічну і народну манеру співу українських виконавців. Він замість рояля і баяна поставив на сцені електроінструменти. Його музика легка і весела стала дуже популярною серед тодішньої молоді. Якби не загадкова смерть у розквіті таланту, йому 4 березня виповнилося би 60 років.

Власне, з нагоди цієї дати Коломийський районний відділ культури організував благодійний концерт на підтримку дітей з вадами зору. У концерті взяли участь ансамблі й окремі виконавці з Княж двора, Угорник, Турки, Коршева, Сопова, Гвіздця, Отинії, Нижнього Вербіжа, Раківчика, Замулинців, Кийданців, Пядик.

З проникливим словом виступив священик з Нижнього Вербіжа Михайло ДЗЮБА. Одразу відчувалося, що пісні ІВАСЮКА співакам дуже близькі, це означає, що, як і все геніальне, вони не старіють. Концерт завершився спільним виконанням невмирущої "Червоної рути". Зібрані благодійні кошти будуть передані дітям з вадами зору.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі