друкувати


А.ШЕВЧЕНКО: Коли ковдра коротка, ноги мерзнуть у всіх

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-27 07:18:44
Молодий, європейського штибу політик, народний депутат України, член фракції БЮТ Андрій ШЕВЧЕНКО учора побував у Коломиї.

Він відвідав школу №5, де взяв участь у нагородженні кращих учнів, переможців предметних олімпіад. Опісля у залі засідань міськради відбулась зустріч народного депутата з громадськістю Коломийщини. Андрій ШЕВЧЕНКО не розводив словесні церемонії довкола політичного олімпу. Він вважає, що забирати у людей час, змальовуючи "лики" наших політиків – зовсім недоречно. Адже, про них усе відоме всім і кожному – наші ЗМІ тільки те й роблять, що перемивають кісточки політичному бомонду. Андрія ШЕВЧЕНКА більше цікавили проблеми нашого краю. Він уважно слухав, перепитував, записував.

Вислухав нардеп скарги наших управлінців щодо чималих боргів уряду тим будівельним організаціям, котрі допомагали Коломийщині ліквідовувати наслідки липневої повені. Загалом держава винна їм понад 14 мільйонів: більш як 3 мільйони – міським підрядникам, більш як 11-районним.

Люди в залі порушували й багато наболілих питань. Серед них – неспроможність сплачувати банкам валютні кредити. Народний депутат навряд чи втішив стурбованих людей розповіддю про те, що самі банки мають удвічі більші борги ніж ті, які мають перед ними позичальники.

Представники міської влади порушили перед народним депутатом питання муніципальних ЗМІ, поцікавились думкою, зокрема, про таке телебачення. Бо наш міський голова Юрій ОВЧАРЕНКО саме таке телебачення хотів би бачити у Коломиї. Досвідчений тележурналіст Андрій ШЕВЧЕНКО висловив переконання у недоцільності державного телебачення. Адже тоді марно буде говорити про свободу слова у телеефірі. Засоби масової інформації повинні бути звязуючою ланкою між владою і народом, вони мають вести незалежну політику. Ясно, нині така незалежність неможлива. Адже це може стати вироком для багатьох ЗМІ.

Андрій ШЕВЧЕНКО на завершення підкреслив, що великим позитивом нашого краю є єдність усіх демократичних сил. На Коломийщині, власне, відсутня між блокова колотнеча. На відміну від центру і сходу України, тут представників БЮТу і "Нашої України" не роздирають протиріччя. Гість завершив свій виступ образно: нам не варто тягнути ковдру кожен на себе, бо тоді замерзнуть усі.

Автор: Маґда НИКОЛИШИН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі