друкувати


Завтра обговорять істотні зміни в правила футболу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-27 05:30:20
Міжнародна футбольна асоціація ФІФА завтра проведе зустріч у Белфасті. На ній планують обговорити кілька дуже цікавих і трохи дивних нововведень. Про них ми вже повідомляли, але зараз стала відома точна повістка дня.

Отже, завтра представники Асоціації докладно обговорять введення двох додаткових рефері. Кожен з них буде знаходитися за воротами, спостерігаючи, що діється в штрафній площадці. Асистенти повинні підказувати головному судді, чи перетнув м'яч лінію воріт, а також допомагати у визначенні пенальті, повідомляє football.ua.

Трохи шокує другий пункт обговорення. Можливо, рефері отримають право тимчасово видаляти футболістів. Якщо суддя вирішить, що фол не тягне на червону картку, але й жовта стане слабким покаранням, то він прибере з поля одного футболіста на деякий час ...

Крім того, якщо гра переходить в додатковий час, то ФІФА може затвердити положення, згідно з яким командам дозволено провести додаткову заміну. Тобто, по суті, замін буде не три, а чотири.

Плюс можливе збільшення перерви між таймами до 20 хвилин, щоб була можливість отримати більше грошей від реклами на ТБ. Втім, хочеться відзначити, що всі ці питання знаходяться на стадії обговорення, тому до їх втілення в життя (якщо воно взагалі станеться) може пройти дуже багато часу.

Обговорити на форумі