друкувати


В Івано-Франківську нотаріуси вдосконалюють свої знання зі спадкового права

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-27 03:17:39
Українська нотаріальна палата (УНП) проводить в Івано-Франківську Всеукраїнський семінар нотаріусів на тему: “Проблемні питання спадкового права”. Учасників семінару привітали перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Бодоряк і заступник голови обласної ради Юрій Романюк.

Лекторами семінару, що проходить під егідою Міністерства юстиції, головного управління юстиції в області та обласного відділення Української нотаріальної палати є досвідчені нотаріуси – державний нотаріус Першої Хмельницької державної нотаріальної контори Марія Наконечна, завідувачка 16-ої Київської державної нотаріальної контори, член Ради української нотаріальної палати Марія Шапченко та інші.

За словами першого заступника начальника головного управління юстиції в області, депутата обласної ради Володимира Ковальчука, “на семінарі нотаріусів мова йде про особливо актуальне поняття спадкування, поділ спадщини між спадкоємцями та перерозподіл, порядок поділу спадкового майна, спадкування корпоративних прав, спадкування заставленого майна та майна, що перебуває в іпотеці, спадкування частки в статутному фонді підприємств “тощо.

Учасникам семінару буде доведено методичні рекомендації Міністерства юстиції України з нотаріату, повідомляє прес-служба голови обласної ради.

Довідка: Українська нотаріальна палата створена у квітні 1993 року. Об’єднує майже 4000 державних і приватних нотаріусів. У всіх областях створені регіональні відділення. В окремих регіонах нотаріуси об'єдналися в асоціації, гільдії, які є колективними членами Палати. Українська нотаріальна палата є колективним членом Спілки юристів України.

Українська нотаріальна палата прийнята в якості спостерігача до світової організації нотаріусів – Міжнародного Союзу Латинського Нотаріату, який об'єднує нотаріати 80 країн.

Президент УНП – Павлова Людмила Миколаївна, віце-президенти – Чижмарь Катерина Іванівна та Сидоров Ігор Федорович.


Обговорити на форумі