друкувати


До уваги бухгалтерів: Переходимо на електронну звітність

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-27 02:06:27
Пенсійним фондом України впроваджується система подання звітності в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису. Мета створення системи — скорочення часу, необхідного для подання звітів та їх опрацювання, а також мінімізація кількості помилок, адже в автоматизованому процесі майже виключено людський фактор.

Сьогодні звітність до Пенсійного фонду передбачає подання інформації страхувальником про загальну суму фактичних витрат на оплату праці та внесків "Розрахунок суми страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", що надається щомісяця до відділів обліку платежів та звітності, до відділу персоніфікованого обліку про кожному працюючому, і здійснюється поки що раз на рік, до 1 квітня. З 1 липня 2009 року звітність до системи персоніфікованого обліку планується подавати щомісяця. Тобто, значно збільшується обсяг комплекту документів, який щомісяця необхідно буде подавати до органів Пенсійного фонду. У зв’язку із цим Постановою Правління ПФУ від 19.04.2007 р. №7-7, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 27.04.2007 р. за №436/13703, затверджено "Порядок подання звітів до ПФУ в електронній формі". Порядком визначено загальні принципи організації інформаційного обміну під час подання страхувальником звітів до ПФУ в електронній формі із використанням електронного цифрового підпису (через Інтернет).

Інформацію щодо порядку оформлення переходу на електронну звітність можна дізнатися в управлінні ПФУ в Коломийському районі, тел. 2-29-60.

Джерело:Управління Пенсійного фонду в Коломийському районі, Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі