друкувати


Тонуванню вікон автомобілів приходить кінець

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-26 02:40:03
Автомобілістів чекає нова неприємність. Цього разу ДАІ прискіпатимуться до тонованих автомобілів. Інспекторам ДАІ наказано ретельно стежити за дотриманням ГОСТів, що стосуються світлопроникності вікон.

Друга Смуга повідомляє, що визначати світлопроникність скла будуть за допомогою спеціальних приладів, які найближчим часом поступлять в підрозділи ДАІ. Наразі «тести на тонування» чекають киян, але незабаром до тих, що перевіряються, приєднаються і водії Криму.

Згідно закону, вітрове скло автомобіля повинне пропускати не менше 75% світла, бічні передні – не менше 70%.

Як повідомили в кримському управлінні ДАІ, зараз проведення даних заходів проходить узгодження. Ступінь тонування інспектори перевірятимуть за допомогою спеціальних приладів, які незабаром повинні поступити в ДАІ автономії.

За інформацією кримських даішників, тонування скла за допомогою плівки, як це було раніше, вже заборонено, оскільки плівка істотно погіршує видимість, особливо в сутінки і при хмарній погоді. Згідно нормативам, тепер допускається лише заводське тонування, зроблене по нормах ГОСТу.

Натомість як повідомила «Автопорталу» керівник прес-служби управління ДАІ ГУ МВС України у Львівській області Світлана Добровольська наразі на Львівщину таких директив не приходило. «Ми завше звертаємо увагу водіїв на тонування вікон. Надмірна затонованість впливає на видимість дороги. А якщо скло затоноване виробником більше дозволеної норми просимо замінити його.

Варто зазначити, що «неправильне» тонування вікон розцінюватиметься як технічна несправність, а власників таких авто штрафуватимуть. Орієнтовна сума штрафу – 340-425 грн , повідомляє Автоportal .

Обговорити на форумі