друкувати


Банк Надра запропонував гасити валютні кредити в гривні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-26 01:24:53
Курс конвертації кредиту залежить від суми дострокової виплати. Банк "Надра" запропонував своїм позичальникам перевести валютні кредити в гривню. Про це повідомляють клієнти банку на форумі finance.ua.

Так, якщо клієнт відразу готовий заплатити 10% кредиту, йому переведуть весь борг в гривню за курсом 8,93 грн. за долар, якщо 20% - 8,3, 30% - 7,72 грн., 40% - 7,18 грн., 50% і більш - 6,68 грн.

Якщо кредит оформлений в євро, його можуть перевести в гривню за курсом НБУ на дату здійснення операції.

Крім того, клієнтам доведеться підписати новий кредитний договір і заплатити 1% від конвертації банку.

Процентні ставки за гривневими кредитами - близько 20% річних.

25 лютого Нацбанк заявив, що має намір продавати банкам валюту для подальшої її реалізації фізичним особам з метою погашення валютних кредитів. Зараз створено робочу групу, яка вивчить усі моменти такого процесу.

Нагадаємо, Міністерство юстиції почало підготовку пропозицій щодо того, щоб частину повернень по кредитах, які подорожчали, взяла на себе держава.

Можливість повертати валютні кредити у гривнях за курсом, який був на ринку в той час, коли оформлювався кредит, є однією з головних вимог організаторів акцій протесту проти "свавілля держави і банків", які розпочалися в Україні 23 лютого, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі