друкувати


Скільки тепер буде коштувати закордонний паспорт

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-26 12:47:30
Від сьогодні-завтра за закордонний паспорт доведеться платити на 150 гривень більше. Подорожчали також проїзні документи дитини для виїзду за кордон та посвідки для іноземців на тимчасове проживання в Україні. Відповідну постанову прийняв Кабмін, мотивуючи її тим, що на виготовлення бланків цих документів у держбюджеті немає грошей.

— Постанова Кабінету Міністрів вийшла 28 січня, а детальна інформація про те, вартість яких саме послуг і наскільки зростає, надійшла тільки 19 лютого, — розповідає начальник відділу громадянства і реєстрації фізичних осіб УМВСУ в Рівненській області Лілія ДРАПЧИНСЬКА. — Разом з тим, цього тижня ми продовжували виписувати людям квитанції на виготовлення документів за старими розцінками, оскільки ще не відкрили реєстраційний рахунок в управлінні Держказначейства для зарахування цих коштів за певною бюджетною програмою.

Якщо говорити коротко, то до вартості закордонного паспорта додається тільки 150 гривень за виготовлення самого бланка, а решта платежів залишаються незмінними. Тобто у вартість документа як і раніше входить: державне мито — 170 грн. (якщо терміново — 340 грн.); оформлення документів — 10,28 грн. (терміново — 158,38 грн.); довідка про відсутність судимості — 13,10 грн. (терміново — 26,20 грн.). За виготовлення другого діючого закордонного паспорта доплата становить 60,17 грн., а за виготовлення паспорта взамін загубленого — 62,40 грн. (терміново — 249,62 грн.). І вже до загальної суми додається 150 гривень.

Проїзний документ дитини, який оформляється на три роки для виїзду за кордон, коштував залежно від терміну виготовлення, якщо за місяць — 14, 95 грн., до десяти днів — 30,35 грн., до трьох днів — 45,15 грн. Тепер в усіх випадках вартість документа збільшується на 20,63 гривні. І довідки для іноземців, які ми видаємо на постійне та тимчасове проживання, подорожчали на 12,75 грн.

Наведені розцінки стосуються лише послуг, які надаються у ВГІРФО. Та зауважу, що з лютого відновило свою діяльність державне підприємство "Ресурси-документ" вже під назвою "Документ". Працівники підприємства надають громадянам консультаційні послуги і пакет документів для виготовлення закордонного паспорта зазвичай у терміновому режимі. Тому в даному випадку до вартості виготовлення закордонного паспорта добавляться ще вартість їхніх послуг.

Автор: Володимир КРУШЕЛЬНИЦЬКИЙ
Джерело: Рівне вечірнє
Обговорити на форумі