друкувати


Івано-Франківськ: Гайда до "живої бібліотеки" (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-25 07:47:32
24 лютого в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Івана Франка для школярів двох десятих класів ЗОШ №1 з обласного центру бала проведена зустріч з іноземцями. Так Міжнародна організація з міграції (МОМ) реалізувала проект "Жива бібліотека".

"Це працює за принципом звичайної книгозбірні, куди можна прийти, заповнити картку читача, вибрати собі книжку та позичити її на обмежений період часу, - розповідає Коломия ВЕБ Порталу Яна ТЯПКІНА, помічник з питань протидії ксенофобії та расизму. - З єдиною різницею - книжки "Живої бібліотеки" зроблені не з паперу. Ці "книжки" - живі люди, представники різноманітних груп суспільства, що часто відчувають на собі упереджене ставлення та стереотипний спосіб мислення інших, стаючи жертвами дискримінації та соціальної ізоляції".

Представництво МОМ організувало публічну подію з метою заохочення прикарпатської молоді до міжкультурного діалогу з представниками нацменшин та подолання існуючих стереотипів у суспільстві. "Живими книгами" для івано-франківських школярів стали представники Тайваню, Греції, Бразилії, Йорданії, Азербайджану, Німеччини, США. Вони розповіли школярам про свої країни, звичаї, мальовничі місця та древню історію.









Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі