друкувати


Голова облради І.Олійник взяв участь у нараді з Ю.Тимошенко

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-25 12:32:02
Голова Івано-Франківської обласної ради Ігор Олійник – представник делегації України у Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи – взяв участь у нараді, яку провела з головами облрад Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. Керівник уряду запропонувала налагодити "постійно діючі комунікації" з місцевими радами за принципом: постійний представник від керівників голів обласних рад бере участь у засіданнях Кабінету Міністрів.

Тема прем’єрської наради з головами обласних рад, що відбулася 24 лютого, – обговорення спільних дій уряду, місцевих органів влади та банківської системи щодо нейтралізації впливу світової фінансової кризи на економіку та з питань регіонального розвитку територій, повідомляє прес-служба голови обласної ради.

За словами Юлії Тимошенко, постійний представник від обласних рад зможе заздалегідь отримувати всі законопроекти, проекти постанов і розпоряджень. Глава Уряду підкреслила, що на засіданні Уряду він матиме можливість пропонувати зміни, доповнення та зауваження до урядових рішень та ініціювати розгляд проектів постанов, розпоряджень Уряду, змін до чинних постанов, розпоряджень та законів України.

"Я б хотіла, щоб ви, як уособлення місцевого самоврядування, як найвищий рівень місцевого самоврядування, стали двигуном, рушійною силою в змінах до нормативних актів, які дадуть вам можливість стати сильнішими під час цієї досить затяжної і неприємної кризи", – зазначила Юлія Тимошенко.

Прем’єр-міністр переконувала голів обласних рад, що "сконсолідувавши зусилля можна вирішити багато питань". Вона висловила переконання, що це сприятиме пожвавленню співпраці між урядом і владою на місцях, та додала, що особисто підтримуватиме результати такої співпраці: "Я буду робити все необхідне, щоб ваші законопроекти були у Верховній Раді, а постанови приймалися на засіданні уряду", – запевнила Тимошенко. Глава Уряду зауважила, що розгляду питань активізації роботи над розробкою законопроектів, спрямованих на покращення роботи місцевих органів самоврядування планується присвятити окреме засідання Верховної Ради у наступний четвер, 5 березня.

"Я просила би, щоб ви підняли всі законопроекти, які є в залі, щоб ви визначилися, що вам потрібно в цей день прийняти як першочергові", – підкреслила Юлія Тимошенко.

На думку керівника уряду нагальними питаннями, які потребують розгляду в парламенті найближчим часом, є, зокрема, подані урядом зміни до Бюджетного кодексу, а також Закон "Про асоціації" у питанні збалансованості інтересів облрад, мерів міст, місцевих рад.

Глава уряду доручила Мінфіну підготувати зміни до статті 57 Держбюджету, яка заважає місцевій владі будувати кадрову політику та видатки, для того, щоб прийняти спеціальний законопроект під час пленарного засідання у четвер.

Окремого розгляду, за словами Юлія Тимошенко, потребує Закон "Про місцеві податки і збори", який також передбачено винести на засідання парламенту у четвер. "Цей закон, якщо буде прийнято, ляже в основу нової фінансової політики щодо місцевих податків і зборів", – наголосила Прем’єр-міністр.

Юлія Тимошенко зазначила, що на це засідання можуть запросити й керівників облрад і, можливо, президію Асоціації мерів міст.

Довідка: У нараді з керівниками обласних рад взяли участь голова Верховної Ради Володимир Литвин і його заступник Микола Томенко.

Виступаючи недавно на загальних звітно-виборчих зборах Асоціації міст України та громад Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко запропонувала ввести в уряді посаду Віце-прем’єр-міністра з регіональної політики та питань житлово-комунального господарства. "Я пропоную висунути найдойстойнішу, найпрофесійнішу людину, яка має досвід роботи на посаді мера, не заполітизовану, що дуже важливо. Дайте цю кандидатуру, я внесу на посаду спеціального Віце-прем’єр-міністра з регіональної політики та житлово-комунального господарства", – наголосила тоді Юлія Тимошенко.

Обговорити на форумі