друкувати


Власникам транспортних засобів: подайте розрахунок вчасно

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-24 03:52:23
Податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів обчислюється юридичними особами на підставі звітних даних про кількість транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів станом на 1 січня поточного року.

ДПА в області нагадує, що юридичні особи у строки, визначені законом для річного звітного періоду (60 календарних днів), тобто не пізніше 2 березня 2009 року, подають відповідному органу державної податкової служби за місцем реєстрації транспортних засобів розрахунок суми податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів на поточний рік за формою, затвердженою наказом Державної податкової адміністрації України від 17 вересня 2001 року N 373 (із змінами і доповненнями). Сплата податку здійснюється юридичними особами щоквартально рівними частинами до 15 числа місяця, що настає за звітним кварталом, повідомляє ДПА в Івано-Франківській області.

Цей податок сплачується на спеціальні рахунки територіальних дорожніх фондів обласних бюджетів, які в свою чергу 85 відсотків із суми цього податку спрямовують на фінансування витрат, пов'язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом і утриманням автомобільних доріг загального користування, а також сільських доріг, а 15 відсотків - до бюджетів місцевого самоврядування на ремонт і утримання вулиць в населених пунктах, що належать до комунальної власності і суміщаються з автомобільними дорогами загального користування державного значення.

На Прикарпатті понад 3200 юридичних осіб мають у власності транспортні засоби і минулого року ними було сплачено 13.2 млн.грн. податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів.

Обговорити на форумі