друкувати


Оскари вручено

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-23 01:05:47
"Мільйонер з нетрів" британського режисера Денні БОЙЛА названий найкращим фільмом 2008 року. Сам БОЙЛ отримав "Оскар" як кращий режисер. Загалом картина зібрала вісім статуеток.

Кращою актрисою року стала Кейт ВІНСЛЕТ за роль у фільмі "Читець".

Шон ПЕНН визнаний кращим актором за роль в картині "Харві Мілк" режисера Гуса Ван СЕНТА.

Кращим актором другого плану посмертно названий Хіт ЛЕДЖЕР - за роль у фільмі "Темний лицар". Нагороду ЛЕДЖЕРА отримала його сім'я. Батько австралійського актора подякував Академії за "визнання роботи сина".

Іспанська актриса Пенелопа КРУС отримала "Оскар" за кращу жіночу роль другого плану ("Вікі Крістіна Барселона").

"Оскар" за кращий оригінальний сценарій отримав Дастін Ленс БЛЕК за фільм "Харві Мілк".

Крім кращої режисури "Мільйонер з нетрів" отримав шість "Оскарів", зокрема за кращий адаптований сценарій, кращу кінематографію, кращу музику до фільму і кращі звукові ефекти.

Творці фільму "Загадкова історія Бенджамина Баттона" отримали "Оскар" за кращий грим, кращу роботу художника-постановника і кращі візуальні ефекти.

Кращим анімованим фільмом назвали романтичну історію про роботів WALL-E.

81-а церемонія Американської академії кіномистецтв пройшла в театрі "Кодак" в Лос-Анджелесі.

Лідерами за кількістю номінацій цього року стали стрічки "Загадкова історія Бенджамина Баттона" (13 номінацій), "Мільйонер з нетрів" (10 номінацій), а також "Темний лицар" і "Харві Мілк" (обидва по 8 номінацій).

Ведучим шоу цього року став австралійський актор Х'ю ДЖЕКМАН. Нинішня церемонія була дещо скромнішою за попередні. Окремою інтригою залишається питання, наскільки популярною виявиться трансляція шоу.

Минулого року в США церемонію подивилися 32 млн. глядачів. В порівнянні з 2007 роком аудиторія скоротилася на 8 млн. людей, і виявилася найнижчою з 1974 року, коли вперше підрахували кількість телеглядачів церемонії, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі