друкувати


Як області вийти з кризи?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-23 12:14:07
Це стало основним лейтмотивом засідання колегії Івано-Франківської обласної державної адміністрації, що відбулася 20 лютого.

Голова ОДА Микола ПАЛІЙЧУК (на фото) ще на початку січня цього року просив представити план антикризових заходів. Усе, що пропонували чиновники, йому не сподобалося. Тепер про це говорили вдруге. Наразі подали до розгляду 60 пунктів Програмних дій антикризових заходів. Пріоритетними визнали недопущення скорочення робочих місць, збільшення надходження місцевих податків та зборів, недопущення колекторських заходів щодо підприємців та населення, які взяли кредити у банках.

Відтепер щомісячно працівники головного управління економіки інформуватимуть пана ПАЛІЙЧУКА щодо виконання цієї Програми. Особливу увагу зосереджуватимуть і на залученні інвесторів на підприємства Прикарпаття. Адже прихід фінансувальника це і нові робочі місця, і надходження до місцевої казни. Про інвесторів голові ОДА доповідатиме головне управління промисловості та розвитку інфраструктури.

Зараз для підприємств, які зберегли робочі місця, щомісячно відшкодовуватимуть ПДВ. Але навіть і це не додає прикарпатським діловим людям стабільності. Щоправда, кризу нормально переживають ті, що працюють за енергоощадними технологіями.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі