друкувати


Акти книжкового вандалізму від… націоналістів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-21 11:42:32
В Івано-Франківську невідомий підліток у чорному капюшоні вчора закидав пакетами з чорнилом ятки у центрі міста. Під час цього він розкидав листівки від імені Західноукраїнського коша ВО "Тризуб" імені Степана БАНДЕРИ з погрозами книготорговцям, що це, мовляв, акт помсти за те, що вони продають "ворожу за змістом літературу, яка ганьбить честь і гідність Української нації та її славних доньок і синів".

Йшлося зокрема і про книгу Олеся БУЗИНИ "Таємна історія України-Руси", яка колись справді тут продавалася. Проте, як пояснив Коломия ВЕБ Порталу Ігор ПИЛИПІВ, заступник голови асоціації книготорговці міста Івано-Франківська, зараз її в продажі немає.

Продавець Ігор Томенко розповідає, що на початку лютого до них підійшли люди середнього віку та говорили, що коли вони не вилучать книгу Олеся БУЗИНИ, а також російськомовну літературу, то будуть покарані. Проте, як не парадоксально від чорнильної бомби постраждали в основному… дитячі казки, розмальовки та книги про УПА й історію України (!!!).

Окрім вилитого чорнила у сусідній книжковий магазин "Софія" було вкинуто цеглу та розбито вітрину. Продавці із сумом підраховують збитки, а правоохоронці обіцяють покарати винних. Чимало перехожих, що бачили цей акт вандалізму та засвідчили свою приналежність до націоналістів сказали, що це просто, можливо навіть замовна провокація, аби дискредитувати в очах громадськості націоналістичні організації.





Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі