друкувати


Вперше в Івано–Франківську "Оперний фейерверк"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-20 04:14:35
7 березня в Івано-Франківській обласній філармонії за підтримки управління культури облдержадміністрації та міського голови Івано-Франківська В.Анушкевичуса відбудеться проект під назвою "Оперний фейєрверк".

Відкриється проект концертом "Поезія класичної музики" і буде присвячений до Дня Жінки. Виконавцями концерту є: Ольга Безсмертна (сопрано), Тетяна Дранчук (фортепіано), Василь Садовський (тенор).

У програмі концерту інсценізовані сцени з популярних оперних вистав, романси, народні пісні... Зокрема, концерт включатиме в себе твори В.Моцарта (арія з "Чарівної флейти"), Д.Верді (пісня з опери "Отелло"), Ш.Гуно (арія з опери "Фауст"), Капуа, Р.Штрауса, П.Чайковського, Д.Пуччіні (сцена з опери "Богема", М.Лисенка, Г.Алчевського, А.Кос–Анатольського та ін. твори.

Отже, шоу оперної дії, співу, краси та експресивних, бурхливих, захоплюючих емоцій розпочинається...

Довідка. Безсмертна Ольга. Народилась в м. Богуслав (Україна). В 2000 році поступила в Київську Національну музичну академію ім.П.І.Чайковського, на вокальний факультет, в клас професора Є.С.Мирошніченко. В 2007 році закінчила навчання та поступила в асисентуру-стажування. Лауреат ІІ премії Других молодіжних "Дельфійських ігр" країн-учасників СНД (Молдова, Кишинів, 2004), Дипломант Міжнародного конкурсу молодих вокалістів ім. Шнайдер-Тарнавского (Словакія, 2004), Дипломант Міжнародного конкурсу молодих оперних співаків ім. Римського-Корсакова (Росія, Санкт-Петербург, 2006), Лауреат Міжнародного оперного фестивалю молодих оперних співаків (Німеччина, 2006), Лауреат І премії ІV Міжнародного конкурсу молодих вокалістів "Алчевський дебют" (Харьків, 2007), Лауреат І премії та призу глядацьких симпатий Міжнародного фестивалю-конкурсу "Три століття класичного романсу" (Росія, Санкт-Петербург, 2008), Лауреат I премії, призу Пуччіні і призу глядацьких симпатій IV Міжнародного конкурсу оперних співаків "ДЕБЮТ" (Німеччина, 2008). Гастролювала в Німеччині, Франції, Росії.

Дранчук Тетяна. Народилась в Івано-Франківську. В 1992 р. закінчила Івано-Франківське музичне училище ім. Д.Січинського по класу фортепіано. В 1998 р. закінчила з відзнакою Львівську національну академію музики ім. М.Лисенка. Отримала спеціалізацію концертного викладача, виконавця, соліста камерного ансамблю, концертмейстера. Приймає участь у численних концертах та конкурсах в Україні та за її межами. Отримала нагороди за найкращого піаніста – акомпаніатора на всеукраїнських та міжнародних конкурсах (в 2005, 2006, 2007 рр.). Співпрацювала з видатними українськими та зарубіжними співаками (В.Гореліков, Є.Качмажек-Янчак, Т.Іванів, Л.Захожаєв, П.Іздебскі, М.Загорулько, М.Блаженко). В 2007 – 08 рр. працювала концертмейстером солістів театру опери та балету м. Вроцлав. В репертуарі піаністки численна кількість творів оперної та камерної музики всіх стилів та напрямків.


Автор: Андрій ЧЕМЕРИНСЬКИЙ, головний спеціаліст із взаємодії з ЗМІ Управління культури Івано-Франківської ОДА
Обговорити на форумі