друкувати


Львівгаз повідомив про надзвичайну ситуацію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-20 10:53:53
З понеділка Львів може залишитися без опалення. Тиск газу в газорозподільчій системі Львова сьогодні впав нижче допустимої межі. Це сталося внаслідок споживання у лютому комунальними підприємствами "Львівтеплоенерго" та "Залізничтеплоенерго" газу без виділених лімітів.

"Львівгаз" говорить про надзвичайну ситуацію. Відповідне повідомлення вже надіслано організацією міському голові Львова Андрію САДОВОМУ, голові Львівської обласної держадміністрації Миколі КМІТЮ та начальнику ГУ МНС України у Львівській області Сергію ДМИТРОВСЬКОМУ.

У зв’язку зі зниженням температури повітря та пов’язаним з цим підвищенням споживання газу тиск продовжуватиме падати, що може призвести до аварійного спрацювання автоматики безпеки газорозподільчих пунктів і як наслідок - припинення газопостачання всім споживачам Львова, застерегли у "Львівгазі".

Компанія вимагає від керівництва міста зобов’язати підприємства теплоенергетики своєчасно вирішити питання забезпечення ресурсом газу на лютий і підтвердити ліміти в потрібному об’ємі через об’єднане диспетчерське управління ДП "Укртрансгаз".

"В іншому випадку ВАТ "Львівгаз" буде змушений розпочати процедуру примусового припинення газопостачання до котелень згаданих вище суб’єктів господарювання, починаючи з 10.00 години 23 лютого", - наголошується у повідомленні ВАТ "Львівгаз".

НАК "Нафтогаз України" заявляє, що через борги населення країна може не розрахуватися з Росією за спожитий газ. Борг комунальників перед компанію складає вже понад 4,5 млрд. грн.

Нагадаємо, через газові борги проблеми з опаленням вже відчули кілька великих міст України. Так, 11 лютого були відключені котельні у Криму.

Пізніше проблеми з опаленням відчув Дніпропетровськ, де відключили всі котельні, було зупинено кілька теплових підприємств у Донецьку.

18 лютого працівники "Івано-Франківськгаз" збиралися відключити від газопостачання котельню на вул. Хіміків, 17 в Івано-Франківську. Однак люди, що проживають за цією адресою, вчинили організований опір місцевим газівникам, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі