друкувати


У закладах освіти та охорони здоров’я на Тернопільщині обмежили передвиборчу агітацію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-20 08:55:53
Голова Тернопільської ОДА Юрій Чижмарь підписав розпорядження про проведення передвиборчої агітації на позачергових виборах депутатів Тернопільської обласної ради. Голова облдержадміністрації доручив РДА та виконавчим комітетам органів місцевого самоврядування забезпечити можливість вільного проведення передвиборної агітації у формах та засобами, що не суперечать Конституції та законам України, - повідомили в прес-службі Тернопільської ОДА.

Для проведення зборів, зустрічей з виборцями, мітингів, демонстрацій, процесій, публічних дебатів, дискусій та інших масових заходів буде визначено пристосовані приміщення (в першу чергу, з числа адміністративних будівель та закладів культури), повідомляє Освітній портал.

Голова ОДА наголошує на необхідності забезпечення вільного доступу до цих приміщень та надавати їх для здійснення передвиборної агітації кандидатами у депутати, місцевими організаціями партій (блоків), які висунули кандидатів у депутати на однакових для всіх умовах.

Водночас допускати проведення заходів передвиборної агітації у закладах освіти належить лише у виняткових випадках, за умови відсутності в населеному пункті інших придатних для цього приміщень.

Юрій Чижмарь доручив органам влади вжити заходів щодо належної роботи закладів освіти та охорони здоров’я та не допускати безпричинне відволікання учнів, студентів, педагогічних та медичних працівників на здійснення заходів, не пов’язаних з навчальним чи лікувальним процесами, їх зустрічі з кандидатами у депутати під час навчального процесу та виконання посадових обов’язків.

Обговорити на форумі