друкувати


Вантажні перевізники Прикарпаття вирішили привернути до себе увагу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-19 04:19:39
Вантажні перевізники Прикарпаття вирішили привернути до себе увагу чиновників. В Івано-Франківську вони провели акцію протесту на підтримку Всеукраїнського страйку, який відбувся 18 лютого у столиці. Транспортна галузь, заявляють протестувальники, сьогодні на межі банкрутства. Перевізники вантажів виступили за затвердження єдиних тарифів на перевезення, покращення інфраструктури та якості доріг, відтермінування кредитів.

На одній з об’їзних вулиць Івано-Франківська вишикувалося близько півсотні фур. Так вантажні перевізники вирішили привернути увагу влади до своїх проблем. До чиновників мають чимало вимог. Основні з них – впровадження єдиних тарифів на перевезення вантажів в Україні, зменшення митних зборів та зміна кредитної політики банків. Власне, останнє – доводить перевізників до банкрутства. Говорить організатор акції Ростислав Гречаник: "В середньому вартість однієї машини – 60-70 тисяч євро. Раніше можна було погасити борг за 3-5 років, сьогодні за 10 років неможливо."

Для більшості протестувальників цей бізнес став основним заробітком. Сьогодні транспортники залишаються без засобів на існування. У маршрути далекобійники не виїжджають уже кілька місяців. Нинішня акція протесту – лише попереджувальна, кажуть перевізники. Якщо чиновники не зважатимуть на їхні негаразди й надалі – транспортники Прикарпаття налаштовані паралізувати усі дороги обласного та міжнародного значення в Україні.

Автор: Леся ЛІВАК
Джерело: Польське радіо
Обговорити на форумі