друкувати


Україна та Грузія посилять співпрацю в боротьбі з криміналітетом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-19 12:24:57
Україна і Грузія посилять співпрацю в боротьбі з криміналітетом. Про це говорили на сьогоднішній зустрічі Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко і Посол Грузії в Україні Грігол Катамадзе.

- Необхідні нові заходи міністерств внутрішніх справ двох країн, які дозволять нейтралізувати небажані кримінальні елементи, — сказав Юрій Луценко.

Міністр внутрішніх справ назвав роботу грузинської поліції ефективною. І саме через це чимало злочинних елементів залишають Грузію і у пошуках наживи перебираються до інших країн, зокрема, України. Це створює певні проблеми для співвітчизників, повідомляє ДЗГ та МД МВС України.

- Нас не може не турбувати те, що на перше місце серед іноземців виходять ті злочинці, яких "видавлюють" з території Грузії, і вони намагаються тут займатися злочинним ремеслом. Ми чудово розуміємо, що злочинність не має меж, і ми хотіли б посилити співпрацю з МВС Грузії, — наголосив Юрій Луценко.

У свою чергу грузинська влада готова спільно з українськими правоохоронними органами вжити додаткові заходи з протидії злочинності.

- Я дуже хочу, щоб в Україні пересічний громадянин говорив про мою країну добре, — відзначив Грігол Катамадзе.

Юрій Луценко запропонував кілька конкретних кроків з поліпшення взаємодії працівників органів внутрішніх справ обох держав. Це, зокрема, екстрені зустрічі на рівні керівництва МВС двох країн, створення спільної групи. Також Міністр запропонував вивчити питання запровадження реєстрації для окремих категорій громадян Грузії, які приїжджають в Україну. Юрій Луценко підкреслив, що йдеться, перш за все, про тих громадян Грузії, які мають у себе на батьківщині проблеми із законом.

- Не йдеться про тих, хто багаторазово приїжджає сюди у справах бізнесу, студентів чи туристів. Це торкається лише тих елементів, які викликають занепокоєння і у грузинських колег, і у нас, - наголосив Міністр.

У свою чергу Грігол Катамадзе відзначив, що правоохоронні органи України й Грузії мають хороший досвід співпраці, тому виниклі проблеми будуть розв'язані. Адже, на переконання Посла, "українці в ставленні до грузин мають особливі симпатії".

Обговорити на форумі