друкувати


У голодному відчаї безробітні вдаються до грабунків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-18 05:53:50
Уже кілька тижнів, безробітні прикарпатці, у кого є хоча б один ар землі для ведення сільського господарства, не можуть отримати жодної копійки державної допомоги. Усе завдяки "мудрості" столичних високопосадовців, які представили антикризовий пакет законів, що розпочав діяти із 13 січня цього року.

Згідно з нововведенням розраховувати на допомогу можуть лише безземельні громадяни. А таких у маленьких містечках та й навіть в обласному центрі Івано-Франківщини не багато, бо кожен має якийсь шматок земельки. На сьогодні це вже прирівнюється до робочого місця, на якому проте, працювати не можна, бо... зима. Отож як себе і родину прогодувати, не кажучи вже про купівлю одягу, взуття, ліків, плати за комунальні послуги та навчання дітей, за це картоплею чи буряками не розплатишся.

"Аби мати право на отримання грошей, треба взяти довідку у земельному відділі або у сільраді про відсутність особистого земельного господарства", - пояснюють у районних центрах зайнятості. Але таких документів ніхто не отримує, бо немає відповідних бланків. Виходить замкнене коло. Сільські голови просять допомоги у Президента та Прем’єра, адже врятувати селян може перегляд законопроекту.

Наразі доведені до відчаю люди вдаються до грабунку. За розповідями відвідувачів Тлумацького районного центру зайнятості, у покутському селі Остриня зі стаєнь місцевих мешканців почали викрадати домашніх тварин. У самому райцентрі розбивають пивниці, забираючи домашні консервації та картоплю.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі